İstanbul'da 4 gün önce Belgrad Ormanı'nda kaybolan Mimarı Ece Gürel, sağ bulundu. Gürel, bulunduğunda donmak üzereydi ve titriyordu, vücudu kaskatıydı. Hafif yaralı olan Gürel, tedavi altına alındı.

36 yaşındaki Gürel'i bulmak için başlatılan çalışmalar 4. gününde sonuç verdi. Gürel, Belgrad Ormanı'nda ekiplerce sağ bulundu. Bulan ekip Güler'in durumunu şöyle tarif etti: "Hipotermi başlangıcı söz konusuydu. Kaskatı kesilmişti vücudu, sorulan sorulara yanıt veremiyordu. Vücudunda çok sayıda diken yırtığı vardı. Bıçak darbesi, kesici ailetle yaralanmamıştı. Eğer bulamasaydık bugün kötü haber alabilirdik."

Genç kadın bulunduğunda titriyordu. Üzerinde çok da kalın olmayan bir kıyafet vardı. Genç kadını çalıların arasında bulan arama ekipleri, bilincini açık tutmaya çalıştı. 72 saat dolduğu için vücudu tamamen buz kesen Güler ısındıktan 6 dakika sonra tepki vermeye başladığı belirtildi.

Güler, telefonu ve montunu bıraktığı bölgeden 6 kilometre ileride bulundu. Çevik Kuvvet ve UMKE ekipleri kadını bulduğunda, toprak üzerinde yatar vaziyeteydi.

Genç kadının, soğuk havada 4 gündür ne yaptığı ve nasıl hayatta kalmayı başardığı, anlatımları sonucu anlaşılacak.

Genç kadının neden telefonunu bırakıp, uzaklaştığı ve ormanda nasıl kaybolduğu şimdilik bilinmiyor.

Eşi Sezer Gürel, çok sevinçli olduklarını belirterek, "Herkesten Allah razı olsun. Biz üşüdük, donduk. O günlerce neler yaptı orada? Eşimin fotoğrafını gördüm, çok rahatladım. Bir daha yanından ayrılmam. Ona bir soru daha sormam, onu bir daha bırakmam." ifadelerini kullandı.

Anne Gülşen Koçoğlu da gerçekten büyük bir mucize yaşadıklarını dile getirerek, "Umutlarımın bittiği anda güzel bir haber aldık. Haberi ilk aldığımda sevinçten zıpladım." şeklinde konuştu.