
İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'ne ilgi yoğundu. 4 gün süren festivalde, zeytinyağlı yemek çeşitlerinden farklı ot türleri ve el işlerine kadar birbirinden farklı ürünler tezgahlardaki yerini aldı.

İzmir’in gözde turizm merkezlerinden Çeşme’de düzenlenen 14. Alaçatı Ot Festivali, ilk günkü heyecanı ikinci günde de sürdürdü.

Festival sabah saatlerinde Alaçatı Çamlık Yol’dan başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Yöresel otlar, çiçeklerle süslenmiş klasik arabalar, motosikletler, traktörler ve bisiklet konvoyları eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, adeta görsel bir şölene dönüştü.

Festivalin bu yılki ana teması ise "kaya koruğu" oldu. Ekşi aromasıyla bilinen bu özel ot, Türkiye ve dünya çapında tanınan şeflerin müthiş tarifleriyle sunuluyor.

Festival sadece otlar ve tariflerle değil, aynı zamanda sanat ve müzikle de dolup taşıyor.